För många betyder körkort allt, att inte lyckats ta det eller bli av med det är absolut handikappande för en hel del personer. Det kan handla om att det är ett måste för sitt drömyrke eller att det helt enkelt ger en den frihet som kollektiv trafik inte ger. Självklart är körkortsfrågan inte lika viktig för alla men det är helt klart något som går att fokusera en hel del på. Att fylla 18 år och veta att nu kan man ta körkort om man vill kan i sig ge en känsla av frihet, men det är inte förrän det laminerade kortet med ditt ansikte har anlänt hos posten som du på riktigt kan njuta av de förmåner ett körkort ger dig.

bilar möts på väg

Att köra bil är något som många anser är fantastiskt. För andra är det läskigt och kanske är i behov av mer träning. Oavsett hur man känner sig medan man kör så är det många som uppskattar de förmåner och den frihet som ett körkort faktiskt ger. Det är bland annat viktigt ur en jobbsynpunkt och vissa tar inte ens upp ditt CV om inte körkort finns, detsamma gäller för tillgången till bil. Det kan tyckas vara orättvist att en del kan bli utan arbete på grund av att man saknar körkort, men det är helt klart en genuin förfrågan och vissa arbetsplatser har resor som en del av arbetsbeskrivningen. Hur gör man då på bästa sätt när det handlar om att få det där laminerade kortet?

Ta körkort via intensivkurs

Det är en smart lösning för den som inte har möjlighet att övningsköra i flera månader och dessutom plugga en längre tid. Om man är intresserade av att få sitt körkort snabbt så är en intensivkurs en bra lösning. Det är enkelt att boka online på Ringens Bilskola och du bokar upp dig på att under ett par veckor intensivt studera och köra, allt för att du ska klara uppkörning och teoriprovet direkt. En intensivkurs är som den låter intensiv och därför är det bra om du förbereder sig på att undvara två veckor eller mer på att bara fokusera på körkortet. Men var förberedd på att det är som att dra av ett plåster snabbt, det smärtar mer, men är samtidigt över snabbt.

tjej med körkort i hand

För- och nackdelar med intensivkurs

Det finns en del nackdelar som det gör med de flesta kurser som ska vara klara på ett par veckor. Det kanske är självklara grejer men det är ändå smart att ha koll på dessa saker:

  • Med intensivkursen är det lätt att se hur mycket körkortet kostar då det kommer i ett färdigt paket, och beroende på fin vana sedan tidigare är det anpassat med ett visst antal körlektioner.
  • Å andra sidan är det dyrare med en intensivkurs och du kan inte spara in på körlektioner genom att övningsköra hemma på samma sätt.
  • Om du sköter dina kort rätt så kan du inneha körkortet inom ett par veckor, det kan då öppna upp andra portar som exempelvis drömjobbet.
  • Å andra sidan så finns det risker med att studera hårt för något i ett par veckor istället för månader, bilkörningsvanan kommer efter ett par år bakom ratten och enbart för att du har tränat. Att köra första veckorna och sedan inneha körkort direkt kan göra dig till en extremt oerfaren chaufför utan risktänk. Handled med din körskollärare om du är osäker.