Att ta körkort är något som kan bli en långdragen process, vilket kan kännas jobbigt när man bara vill få det hela överstökat så att man kan få det eftertraktade kortet i sin hand så fort som möjligt. För att ha lyckats med att ta körkortet skapar verkligen en stor frihetskänsla. Känner man att det går trögt med att utvecklas och komma framåt med sin övningskörning, så finns möjligheten att ta körkort genom intensivkurs.

På så sätt komprimerar man tiden och gör hela utbildningen mer effektiv, så att man ska kunna ta sitt körkort så snabbt som möjligt. Intensivkurser finns i närheten av alla städer i Sverige. Bor man exempelvis i Malmö och vill leta efter intensivkurs i närheten, så kan man fort få fram de olika alternativen genom att söka på nätet. Man behöver alltså inte åka till en mindre stad eller redan på i en småstad för att kunna gå en intensivkurs, tvärtom så går det lika bra i städer som Malmö, Göteborg eller Stockholm.

Rent statistiskt är det fler som klarar körkortet under någon av intensivkurserna. Men tipset för att lyckas bättre, även om man försöker ta en snabbare väg mot målet, är att man har övningskört en del innan man börjar kursen.