Stansning är ett bra sätt att få fram flera exakt likadana detaljer i plåt eller liknande material. Ska man exempelvis bygga en spoiler kan man låta en plåtfirma stansa ut delarna, och sedan löda eller svetsa ihop dem själv. På detta sätt slipper man klippa ut flera delar som ska se exakt likadana ut. Det är nämligen inte bara tråkigt och tidsödande, det är även lätt hänt att något blir fel. Om en av flera detaljer blir fel blir nämligen hela spoilern skev. Låter man en firma stansa ut delarna istället slipper man detta problem.
Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för vilka saker som man kan stansa ut och använda för olika typer av styling till bilen. Vill man få bättre ljud från bilstereon och behöver hålla de nödvändiga sakerna på plats, t.ex. inuti dörrar eller på hatthyllan, kan man stansa ut delar efter bildörrens form och placera isolering och högtalare på dessa.
Även mycket annat kan ordnas genom stansade detaljer, som stänkskärmar och höljen och socklar till lampor och strålkastare. Extra intressant att stansa ut delar till en större detalj kan det vara för den som köpt en gammal bil, t.ex. från det tidiga 80-talet. Fronter, läppar, bodykits och liknande tillverkas för det mesta inte längre till dessa modeller, och är det läckra saker är de antagligen svåra att få tag på online också. Ett alternativ, om man är bra på att skissa, kan då vara att själv göra en ritning över vad man vill ha, klura ut hur delarna man skulle behöva bör vara utformade och sedan låta en firma stansa ut dem.