8156602-dacksparDebatten om huruvida dubbdäck skulle vara dåligt har pågått nu under många år och än har man inte kommit fram till ett konklusivt svar. Den ena sidan hävdar en sak och den andra hävdar en annan, men en sak kan de enas om. Dubbdäck har bra grepp i vinterväglag.

I tidningen DN har man under hela vinterhalvåret publicerat en rad olika åsikter i frågan om dubbdäck och åsikterna har varit alltifrån enade. Till exempel skriver en person i sin debattartikel om hur ett förbud av dubbdäck är fel väg att gå, vilket du kan läsa mer om genom att klicka här. Men man har även publicerat en hel del motargument för detta, dock ska man ha i åtanke att odubbade däck på vinterväglag kan vara förödande. Till exempel skriver man i SvD om hur odubbade vinterdäck faktiskt polerar gatorna när bilisten bromsar in, samtidigt som däck med dubbar istället räfflar upp isväglag och snö vilket på så vis gör marken mindre hal för andra bilar.

Att välja däck

Hos Dack365se dubbdäck är det enkelt att hitta rätt däck för rätt bil. Där kan du snabbt välja ut vilket däckmärke du är intresserad av och om däcken ska ha dubbar eller ej. För kom ihåg att i storstäder som mitt i Stockholms city är det kanske lite över kurs att smacka på med ett par rejäla dubbar då isen knappt håller sig ett dygn, men om du bor ett par mil utanför stadskärnan är det andra bullar. Enligt ett test av olika däcksorter som gjorts hade sex av sju dubbdäck bättre totalpoäng än vad de övriga däckmodellerna hade i sina respektive test. Dessutom var det självklart samma dubbdäck som för tredje året i rad lyckades att kamma hem förstaplatsen som årets bästa vinterdäck. Klicka här så kan du se testet i sin helhet, och även se hur de dubbfria däcken klarade sig – du kommer snabbt se att dubbdäcken ligger på topp.