Det finns mycket man kan göra med sin bil för att göra den fräckare på olika sätt. Pimpning av bilar är en stor marknad som sysselsätter många företag, verkstäder och inte minst tillverkare av olika tillbehör.

Vad man väljer att göra med sin bil beror, som alltid när det gäller bilar, på vad man har för budget, och vilka funktioner man tycker är viktigast. Populära tillbehör i Sverige är en vid kategori, där ingår bland annat saker som:

  • Spoilers.
  • Sidokjolar.
  • Nya strålkastare, som angel eyes och devil eyes.
  • Nya fälgar, vilket är ett centralt element inte minst i hip hop-texter.

Populära tillbehör hittar man bl.a. på stylingwebben.se, där det går att köpa olika typer av xenonkit och andra lampor. Andra ställen där man kan hitta de delar och tillbehör man behöver för att pimpa sin bil är bl.a. skruvat.se och Biltema. Men det går att hitta intressanta delar även på helt andra ställen. Bege dig till skroten och se vad du hittar. Det går att sätta exempelvis SAAB-stålkastare på en Volkswagen, även om det kräver en del sågande.

En fabrikspimpad bil

Eftersom det blivit så populärt med pimpade bilar har även biltillverkarna insett att de finns en marknad för olika typer av specialmodeller. Nissan har redan tidigare utmärkt sig med modeller som bl.a. GT-R, och nu lanserar de Juke R, den snabbaste crossoverbilen på marknaden. Som namnet antyder är det en ”korsning” mellan just GT-R och mini-SUVen Juke. Det här är dock inte en bil som vänder sig till vanliga konsumenter, och den är inte gjord för att konkurrera med Golf och liknande modeller.

Juke R kostar 450 000 euro, vilket gör att man måste vara miljonär för att ha råd med den. Då får man fempunktsbälte och störtbur, vilket kan behövas med tanke på att den går från 0 till 100 km/h på 3,7 sekunder, och effekten är på hela 485 hästkrafter.

Vanliga dödliga har inte råd med Juke R, och det är inte meningen heller. Däremot visar bilen att det finns en marknad även för helt onödiga bilar, med många roliga extrafunktioner. Kanske kan den riktigt händige bygga om en äldre bil till något som liknar denna, även om det naturligtvis kommer att kosta en hel del pengar.