Är du på jakt efter ett körkort? Du är inte ensam. Att ta körkort är någonting som de flesta önskar göra det men inte alla klarar det. En stor anledning till svårigheter i att ta körkort är kostnaden.

förarprov körkort trafikverketFör den som inte har en förälder med körkort och bil måste man helt förlita sig på körskolor vilket i sig är väldigt kostsamt. Nu har man dock gått ut med en ny tjänst som lovar billigt körkort och förhoppningsvis kommer det att innebära en ökad möjlighet att ta körkort även om man inte har mycket pengar. Det hela går ut på att konsumenterna ska få en chans att betala mindre för sitt körkort, detta  genom att förena personer som vill skaffa körkort med personer som har fått tillstånd att ge körundervisning. I en artikel skriver man:

Det innebär att totalkostnaderna för ett B-körkort inledningsvis skulle bli 855 euro. Totalkostnaderna för ett B-körkort via en bilskola blir 1300-1800 beroende på vilka erbjudanden bilskolan just då har.

Skillnaden blir självklart stor.

3 tips för den som ska ta körkort

För att ta körkort krävs dock så klart inte bara pengar. De flesta kan lära sig att köra bil men det gäller att man studerar ordentligt och följer de regler och lagar när man kör. För att klara provet måste du vara mycket fokuserad och försöka ta in så mycket kunskap som möjligt. Det håller ju inte om du kan köra bil men inte vet vad de olika skyltarna betyder.  Några tips på hur du klarar körkortet:

  • Välj rätt trafikskola. Man kan tycka att alla skolor ska vara bra, men det finns faktiskt de som fokuserar mer på att ta betalt än att lära ut. Om du har bil bilar mini coopermöjlighet, träna så mycket som möjligt privat för att sedan ta drygt 10 körlektioner innan du gör själva provet och uppkörningen. Om du har en bra körskola kommer du märka hur de uppmuntrar dig när du närmar dig provet snarare än att få dig att ta extra lektioner för att få in mer pengar.
  • Studera allt! Även fast du kanske tror att du inte kommer att behöva veta hur man installerar nya ledlampor så är det bra att veta hur man gör och varför det behövs. På http://www.oljebaren.se/extraljus/led-extraljus/ kan du beställa extraljus och ledlampor. Bestäm hem och testa att byta, du kommer garanterat att lära dig någonting nytt.
  • Öva på datorn. Många använder endast körkortsboken när de ska ta körkort, men det är bra mycket bättre att fokusera på att klara körkortsproven på datorn. Då kan du öva dig hur många gånger som helst och se vad du behöver träna på. Det finns både betalprogram och gratisprogram som du kan öva på. Det finns även appar med körkortsfrågor, perfekt att öva med på väg till skola och/eller jobb.

Fler bra tips hittar du i den här artikeln från Expressens Motor. Gå gärna in och läs på Transportstyrelsen för att läsa mer om vad de skriver om att ta körkort. Där hittar du även körkortsportalen med bland annat uppgifter om aktuella handläggningstider för uppkörningen. Lycka till!