Många vill låna pengar till körkortet, det blev tydligt så fort CSN öppnade upp för möjligheten att ansöka om lån hos dem till detta ändamål.

När det är dags att ta körkort och köpa bil är det många saker som man ska tänka på. Till exempel är en stor del av körkortstagandet att se till så man faktiskt har råd att överhuvudtaget ta sitt körkort. Det är något man bör se över innan man ens tänker tanken att köpa en bil eller hotta upp den ärvda bilen med fräscha fälgar eller införskaffar nya lampor till bilen. Att ta körkort kostar nämligen en hel del, och just därför har man från CSNs sida valt att erbjuda speciella körkortslån för att fler ska få råd att ta sina kort – och visst är det många som visat intresse för att ta den här typen av lån. Det märktes tydligt när lånet blev verklighet, för bara tre dagar efter att det blev möjligt att ansöka om lånet hade det trillar in över 1 750 ansökningar från personer som ville ha lånet.

”CSN beviljar ansökningarna så länge pengarna räcker. Regeringen har avsatt 151 miljoner under 2018, vilket räcker till 10 000 personer.” läs mer hos Aftonbladet här.

I ett pressmeddelande säger Klas Elfving, som är pressekreterare hos CSN, att det höga antalet ansökningar som inkommit är något som man ser positivt på och att det variet ett högt tryck från den tilltänkta målgruppen. Lånet riktar sig nämligen till arbetslösa mellan 18 och 47 år och man kan få ut högst 15 000 kronor. Än är det dock flest män som sökt. Enligt uppgift till Aftonbladet är det dubbelt så många män som kvinnor som tagit tillfället i akt att söka körkortslån, och det handlar då om åldersspannet 19–37 år – men detta kan nog komma att ändras ju mer etablerat lånet blir.