Garaget är en helig plats för de som gillar att mecka och snickra. Här brukar inte bara en bil eller motorcykel stå – redo att putsas, nej här finns ibland allt från verktyg och apparater till träningsredskap och tyngdlyftningsskrot. I dag skriver vi om just garage och vad detta är för olika personer samt att det är en viktig plats att skydda, med olika anledningar.

garageport bil i garageI Svenska Dagbladet kan vi läsa att det faktiskt är i pappas garage som John Guidetti tränar och fokuserar i. Det är nämligen i det hyrda huset som hans pappa och tränare har ett garage med flera högtalare, konstgräsmatta och tartanbana, mitt i prick för intesiv träning i just snabbhet. I detta garage tränar John två samt ibland tre gånger om dagen, helt vid sidan om den ordinarie träningen på plan med klubben. Hängivenhet och repetition är två ledord. Ja ett garage är ett tillhåll, och en fristad – på många sätt, och inte alltid bara en plats där en ställer bilen, även om man ofta gör just det.

Det är dessutom hett villebråd för många, det här med garage. Inte sällan sker det inbrott och saker av värde stjäls. I en artikel i DT kan vi läsa hur det nyligen greps tre män på bar gärning, när de som bäst höll på att göra inbrott i ett garage med en fyrhjuling parkerad i. Det är med andra ord bra att ha rejäla dörrar som inte är så värst lätt att bryta upp hur som helst, på portfirman.se finns en hel del i portväg att tillgå.

En gammal pärla som glömdes bort i ett garage

Ibland glöms saker bort i garage. Ett exempel på detta kan vi läsa om i Göteborgs-Posten där en brandgul gammal Volvo glömdes bort i nästan 30 år. Den har endast rullat 1780 mil sedan 1975 och är stabil som få enligt de som provkört. Ett exemplar av Göteborgs-Posten från 1977 låg i bagageluckan, det år då bilen ställdes in i garaget för att sedan upptäckas långt långt senare. Trots att den nya ägaren till bilen tycker den är så ful och skrikigt orange så älskar han den och kommer aldrig sälja den, enligt egen utsago. Unik är nog ett ord, ovanlig ett annat. Alla andra bilar av samma modell har rostat bort och finns i stort sett inte mer, något som givetvis gör bilen litet mer speciell.

Något som nog de flesta skulle vilja ha i sitt garage är en riktigt snygg bil, här nedan listar vi de 8 snyggaste NHL-bilarna som listats av Expressens Sportfeed:

  1. Henrik Lundqvist, Lamborghini Gallardo
  2. P.K. Subban, Bugatti Veyron
  3. Tyler Seguin, Maserati Gran Turismo S
  4. Steven Stamkos, Fisker KarmaGarage.carport
  5. Ryan Getzlaf, Mercedes S63
  6. Jevgenij Malkin, Porsche Cayenne
  7. Carey Price, Ford F-250
  8. Alex Ovetjkin, Mercedes SL65 AMG

Ja oavsett vad man vill ha i sitt kära garage är det nog mer än väl att garaget är rejält byggt, säkert, tryggt, utan läckande hål i tak samt utrustat med en tålig, nästintill inbrottssäker port. Bilen är viktig, men garaget är nästa viktigare i längden.