Mycket kan man säga om Danmark, men deras bilindustri kanske inte är mycket att hurra för. I Sverige har vi både Volvo och Saab (nåväl, med nöd och näppe!) och vi har alltid kunnat våra bilar. Deras bilar, eller biler, som de kallar dem för är visserligen helt kördugliga, men de saknar excesser. Det är samma gamla vanliga produktioner som det alltid varit. Om man är van vid att köra bil vill man ju gärna inte köra samma sorters simpla fordon som man övningskörde i för tio år eller tjugo år sedan.

Det finns ganska bra bilar som är gjorda i Norge, och de är mer värda att ge ett ordentligt försök. Annars förstår vi inte riktigt varför man skulle vilja avvika från svenska bilar, när de är de som förmodligen är säkrast och snabbast. Dessutom håller de en rättvis prisklass i relation till vad man får för pengarna.

Sedan är det klart att det är fint med asiatiska bilmärken, och en hel del amerikanska. Men är det något man kan säga med säkerhet så är det att man inte behöver leta särskilt länge efter drömbilen på dansk mark… Nåväl, det är klart att det finns undantag.