Blev du inspirerad av vår artikel ”I garagets heliga vrå”, där vi bland annat skriver om hur mycket möjligheter ett garage innebär. Oavsett om du har ett garage för att få en tillflyktsort att träna i eller om du bara vill vårda din MC eller bil är garaget någonting värt att investera i. Saknar du ett garage? Då hoppas vi att du kommer uppskatta denna artikel där vi listar bra saker att ha i åtanke – när du ska bygga ditt drömgarage!

För att bygga ett garage är det två saker som du måste ha: material och plats. Bor 1134129-modern-colonial-housedu i en villa har du säkerligen möjlighet att skapa utrymme bredvid huset, det brukar ofta vara planerat när huset byggs. Kanske har du redan ett garage som du vill riva för att bygga nytt? Det är självklart också möjligt. Det är viktigt att ha i åtanke när du bygger ett garage att det ska klara av de svenska väderförhållandena. Vi har snö och vind, ibland till och med hagel, så det bra om du väljer ett tåligt trä när du bygger – alternativt hårdare material som betong.

Vilken typ av garage?

När du väl har bestämt plats och material är det dags att bestämma vilken typ av garage som du vill ha. Är det ett enkelgarage eller ett dubbelgarage du ska ha? fundera: vad ska du använda garaget till. Kanske vill då få plats med både bil och motorcykel? Då är det klart bättre att välja ett stort garage för att det inte ska bli för trångt. Det är även bra att börja tänka på vilken garageport du ska använda, eftersom det faktiskt finns många att välja bland. Det är dessvärre ganska vanligt med inbrott i garage, speciellt under vår och sommar, så se till att välja en garageport som har ett bra lås och addera gärna också larm till garaget om du har den möjligheten. Börja även fundera på designen på garageporten tidigt i din byggprocess, det finns mycket snyggt att välja bland.

Ta hjälp om du inte är van att bygga

Är du oerfaren när det kommer till att bygga? Då är det alltid bäst att ta professionell hjälp för att få det så bra som möjligt. Visst är det kul att ordna med det själv, men i längden kommer du vara glad över att ha tagit hjälp.