Vad finns att tänka på när det kommer till kontrollen av en begagnad bil du är intresserad av att köpa?

 

Det finns som sagt mycket du bör tänka på när du ska köpa en begagnad bil, som att fundera ut vad för storlek bilen ska ha, hur gammal den får vara, hur många mil den ska ha gått, om du ska köpa av en privatperson eller en återförsäljare, vad för typ av bränsle bilen ska gå på och vad för bilmodell och bilmärke du är mest intresserad av.

Att köpa en begagnad bil kräver en del kontroller

 

I en nyttig och läsvärd artikel på den oberoende sajten Hallå Konsument går det att läsa om hur du ska checka av bilen med en så kallad leveranskontroll. Det gäller för både begagnade och helt nya bilar, checklistan involverar kontroll av bromsar, styrning, lampor, vindrutetorkare och andra rörliga delar på bilen. Säljare får med fördel följa med på provturen så att du kan ställa frågor under tiden, i fall du hör konstiga ljud eller annat. Efter kontrollen under provkörningen gäller det att noga titta på utsidan av fordonet efter fel och skavanker. Är lacken skadad någonstans? Kom ihåg att det kan vara svårt att bevisa att en skada uppkommit innan bilen levererades om du upptäcker det efter själva köpet. När du har bilen tillhanda, se till att den levereras med alla de tillbehör och detaljer som står nedskrivna i köpehandlingen.

Även på MestMotor går det att få en hel del goda råd inför köpet av en begagnad bil. Bland annat går det att läsa att om en bilaffär verkar för bra för att vara sann, så är den förmodligen det också. Låga priser finns där av en anledning och det kan hända att du är påväg att bli riktigt lurad om du är i fart med att köpa en bil som är alldeles för lågt prissatt. Är du verkligen i behov av trygghet ska du överväga att köpa bilen från en bilhandlare och inte av en privatperson.