Det är så kul att ha en bil! en helt egen, eller so man delar med någon, som man kan använda för att ta sig vart man vill när man vill, det är en otrolig frihet och något som är riktigt kul. Men att ha bil är inte bara roligt och enkelt, det följer också med en del krav på den som är bilägare för att det hela ska fundera. Det är ingenting man bara skaffar sig utan att tänka efter, utan det gäller att ha det klart för sig vad det innebär att ha bil.

  • Du måste betala försäkring och skatt på bilen, och bor du i Göteborg eller Stockholm och kör genom tullarna så måste du ofta betala trängselavgift för detta. Många droppar små som kan bli en stor summa om man frekvent åker in och ut genom staden.
  • Det gäller att ta hand om bilen så att den håller bra och länge. Du kan serva bilen själv, om du är lite händig och inte är rädd för att hugga i och smutsa ner händerna! Ska du serva bilen kan du behöva bildelar, dessa kan du köpa på www.bytdel.se lätt och smidigt! Sedan är det bara att börja meka. Bra att göra inför besiktning så den klarar besiktningen bra!
  • Bilen blir gladare om du städar den invändigt och dessutom tvättar den! Särskilt om det är mycket salt och grus på vägarna, då blir den glad om den får det bortsköljt ganska regelbundet så att det inte sliter på bilen.
  • Kör din bil på ett bra sätt! Genom att köra ecodriving kan du spara en hel del, inte bara på motorn utan också på miljön och bensinkostnaderna. En stor vinst både för dig och bilen. Se också till att varje dag du kör bilden göra en rejäl inbromsning så att eventuella beläggningar på bakbromsarna skrapas bort och inte blir liggande!

Detta är några av de saker du behöver tänka på när du har bil. Men så länge man har koll på vad som krävs av en som bilägare så är det inga större problem, då är man förberedd på vad som komma skall! Lycka till och ha så kul med bilen!